Пятница, 17.05.2024, 11:55

Приветствую Вас Гость | RSS

Джерело матеріалу:

Logiclike

9 аргументів для батьків і дітей


Математичні здібності знадобляться дітям у навчанні та дорослому житті — це розуміють більшість батьків. А чи зможете ви одразу відповісти, яку користь математика приносить особисто вам?


Чи зможете ви доступно пояснити дитині, для чого їй потрібно займатися математикою? Адже вивчення понять, законів математики та логіки, розв'язання математичних і логічних завдань вимагає розумових зусиль. А навіщо взагалі це потрібно?

Ми вивчили низку наукових досліджень і виділили реальні докази користі від занять математикою.

Навіть якщо ви переконані, що життя вашої дитини не буде пов'язане з математикою, рекомендуємо все одно прочитати нашу статтю, щоб як мінімум з легкістю ві ... Читать дальше »

Просмотров: 297 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Лист ІМЗО від 19.07.2018 № 22.1/10-2573 “Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти у закладах загальної середньої та позашкільної освіти на 2018/2019 навчальний рік”

 

завантажити

Просмотров: 257 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Кожен навчальний рік пролітає дуже швидко, але час від канікул до канікул тягнеться для дітей нестерпно довго. Кількість тижнів в кожному році відрізняється незначно, воно залежить від того, як розподіляються свята і як випадають вихідні. Для того, щоб вчителі могли заздалегідь опрацювати навчальний процес, а батьки спланувати час відпочинку, намічених сімейних поїздок або інших заходів, потрібно детально ознайомитися з тим, скільки тижнів буде протягом навчального 2018-2019 року.
 

Скільки тижнів у навчальному 2018-2019 році



Навчальний рік починається в неділю, тому святкування Дня знань буде перенесено на понеділок, тобто офіційно навчання почнеться з 2 в ... Читать дальше »

Просмотров: 366 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Типові помилки на ЗНО: не наступайте на минулорічні «граблі»

типові помилки на ЗНОТой не помиляється, хто нічого не робить. Є така приказка. Однак під час ЗНО нічого не робити ніяк не вийде, тому доведеться помилятись. Як часто - залежить тільки від вас.

 

Можна і потрібно спробувати мінімізувати кількість помилок, а досвід 200-бальників показує, що цю кількість можна звести до нуля.

Як?

Добре ознайомитись з типовими помилками екс-учасників ЗНО, щоб не наступити на «граблі». Ось основні з них:

№1. Невміння справлятись з тестами.

Одних лише знань замало для успішного складання ЗНО. Адже в повсякденному житті учням рідко коли доводиться давати блискавично швидкі відповіді на хитромудрі запитання, до того ж у стані, м’яко кажучи, стресовому. Вчіться проходити тести, знайомтесь з деся ... Читать дальше »

Просмотров: 302 | Добавил: xelen | Дата: 19.03.2018

З року в рік завдання ЗНО з математики здаються абітурієнтам все складнішими та не зрозумілішими, а саме тому і підгото ... Читать дальше »
Просмотров: 263 | Добавил: xelen | Дата: 18.03.2018

Как объяснить ребенку его базовые права, чтобы ему или ей было понятно их содержание и, в то же время, было интересно об этом слушать?

Конечно же, с помощью мультфильмов.

UNICEF выпустила серию из 27 мультиков, которые в доступной для каждого форме излагают суть главных положений Конвенции ООН о правах детей.

Мы отобрали 10 роликов о самых актуальных, на наш взгляд, правах ребенка, которые полезно посмотреть и взрослым.

 

Просмотров: 326 | Добавил: xelen | Дата: 09.01.2018

Щорічно Міністерством охорони здоров’я України реєструється сумна статистика травмувань, пов’язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали на льоду. Рятувальники пропонують прості рекомендації, як допоможуть вберегтися від значних неприємностей у період ожеледиці.

Перед виходом із будинку змайструйте на підошви та підбори вашого взуття «льодоступи»:

  • прикріпіть на підбори перед виходом шматок поролону або лейкопластиру;
  • наклейте лейкопластир чи ізоляційну стрічку на суху підошву і каблук (хрест-навхрест або східцем) і перед виходом натріть піском (на один — два дні вистачає);
  • натріть наждаковим папером підошву перед виходом, а краще прикріпіть його на підошву (але від води піщини наждакового паперу рано чи пізно обсипают ... Читать дальше »
Просмотров: 376 | Добавил: xelen | Дата: 29.11.2017

Соціофобія в дітей: поради батькам

Соціальна фобія – це розлад, при якому дитина настільки чутлива до найменшої зміни свого емоційного стану, що надмірно загострено сприймає й відчуває свою незручність і збентеження в тих ситуаціях, коли їй необхідно перебувати серед людей або контактувати з ними. У зв'язку з цим у неї формується інтенсивний ірраціональний страх перед будь-якими соціально значущими ситуаціями – вона боїться публічної критики, осуду й навіть просто уваги до себе тих, хто її оточує. І завжди турбується про те, щоб не сказати або не зробити чогось, що може поставити її в незручне становище перед людьми, які знаходяться поруч.

Соціальну фобію (соціофобію, соціальний тривожний розлад) часто плутають із нерішучістю та сором'язливістю, однак вона є більш серйозною проблемою й вимагає дуже делікатного й тонкого підходу.

Соц ... Читать дальше »

Просмотров: 317 | Добавил: xelen | Дата: 29.11.2017

Сучасна освіта потребує педагога, який має високі інтелектуальні та комунікативні якості, здатного критично мислити і творчо підходити до вирішення завдань, що поставлені перед ним. Пошук нових шляхів підвищення ефективності освіти стимулює й пошук педагогічних технологій, що дозволяють використовувати особовий потенціал вчителя, застосуванню якого раніше не відводилося достатньо уваги.

Педагогічну цінність представляють такі властивості людської природи, як гумор, дотепність і сміх. Почуття гумору фахівці ставлять в один ряд з іншими необхідними емоційними особливостями, що становлять професійну компетентність педагога. Проте можливості сміху в педагогічній практиці вивчені ще не повною мірою.

Перше за все відзначимо, що в основі сміху лежить усвідомлення учасниками педагогічної комунікації різних невідповідностей між ... Читать дальше »

Просмотров: 316 | Добавил: xelen | Дата: 19.11.2017

« 1 2 3 4 5 6 »