Пятница, 03.05.2024, 02:32

Приветствую Вас Гость | RSS

У МОН назвали теми першого уроку для школярів

У Міністерстві освіти рекомендують школам присвятити перші уроки у День знань ціннісним орієнтирам сучасної української школи. Про це йдеться у відповідному листі освітнього відомства.

У міністерстві пропонують закладам освіти у 2019/20 навчальному році самостійно визначити конкретні теми уроків з урахуванням вікових особливостей учнів.

Разом з тим, у відомстві зазначають, що окремі з запропонованих тем будуть доречними для проведення першого уроку.

Також у відомстві наголосили при проведенні першого уроку у навчальному році, слід уникнути формалізму й заорганізованості, дати можливість дітям висловити свою думку, поділитися своїм внутрішнім світом.

Для дітей 1-4-х класів рекомендовані наступні теми першого уроку

Просмотров: 412 | Добавил: xelen | Дата: 29.08.2019

20.08.2019 набули чинності зміни до Положення про індивідуальну форму навчання вже з затвердженими законодавчо новими пунктами про екстернат, сімейну освіту та педагогічний
патронаж та індивідуальною формою здобуття освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE33823.html 

Просмотров: 404 | Добавил: xelen | Дата: 29.08.2019

Перший урок в навчальному році — важлива подія як для усіх учнів, так і для їхніх батьків та вчителів. Саме тому підготовка до цієї дати повинна бути належною. Окрім урочистих заходів обов’язковим, як дає зрозуміти програма Міністерства освіти, 1-го вересня є і проведення першого уроку.

РЕКОМЕНДОВАНІ ТЕМИ

Щорічно міністерство пропонує свої варіанти тем для першого шкільного заняття. Такі теми не є обов’язковими та можу коригуватись вчителем. Важливо, щоб початок нового навчального 2018-2019 року налаштував дітей на навчання, дав їм достатню мотивацію та корисні роздуми.

Обираючи ту чи іншу тему, вчителі повинні:

  • орієнтуватись на вік школяра;
  • враховувати актуальність проблематики.

Так, для початкових — 1-4-х класів, доречними стануть такі теми:

Просмотров: 364 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Після закінчення дев'ятирічки українським школярам належить перший в їх житті випробування, яке потребує відповідальної і тривалої підготовки. Мова йде про ДПА – підсумкової атестації, яка проходить на загальноукраїнському рівні і є обов'язковою умовою для отримання документів про закінчення середньої школи. Звичайно, даний тип іспиту не так складний, як ЗНО але й він змушує більшу частину учнів нервувати і хвилюватися. 
По-перше, після здачі ДПА можна зрозуміти, чи готовий школяр до випускних іспитів в 11 класі. По-друге, результати ДПА можуть стати підставою для розподілу учнів у профільні класи старшої школи. А-третє — ці іспити є індикатором роботи вчителів. Саме тому, побоюючись поганих результатів, педагоги змушують дев'ятикласників щодня практикуватися у вирішенні квитків та освоєнні нових тим. 
Втім, як показує практика, більшість українських дев'ятикласників здають ДПА цілком непогано. Головне – приділити підготовці хо ... Читать дальше »

Просмотров: 401 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Атестація педагогічних працівників на 2018-2019 роки, як і в усі часи, являє собою досить складну систему і механізм, головним завданням і метою якої є встановити рівень професіоналізму педагогів через результати їх роботи і професійної діяльності.
 

Атестація педагогічних працівників на 2018-2019 роки. Зміни



Зміни
Якщо відразу говорити про зміни, то тут можна відзначити і назвати наступну дуже важливу і корисну для багатьох інформацію. Про що ж ідеться?

 

... Читать дальше »

Просмотров: 379 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Впровадження в освітню систему України загальнодержавної екзаменації у форматі ЗНО стало не надто приємною новиною для випускників. Втім, до будь-яких змін рано чи пізно можна звикнути, тому сьогодні випускники вже сприймають такий стан речей як даність. Більше того – вони намагаються здавати екзаменаційні тести як можна краще. 
Для одинадцятикласників атестація знань є не просто процедурою, необхідною для одержання документів про закінчення школи, але і ключем, що відкриває двері в майбутнє висококласного спеціаліста. Сертифікати з балами за ЗНО є обов'язковим документом при подачі заяв у Внз країни, а вагома сума зароблених очок» — гарантією того, що абітурієнт стане студентом бюджетного замовлення і буде отримувати стипендію. 
Природно, для цього треба добре попрацювати і присвятити останній шкільний рік підготовці до екзаменації. Успішність здачі ЗНО має пряму залежність від того, скільки часу ви приділите самопідготовки, відвідування ... Читать дальше »

Просмотров: 406 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти
навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році

Шановні колеги!

Міністерство освіти і науки надсилає для практичного використання інструктивно-методичні рекомендації щодо вивчення у закладах загальної середньої освіти навчальних предметів у 2018/2019 навчальному році, розроблені спільно з Національною академією педагогічних наук України та Інститутом модернізації змісту освіти.

Просимо довести їх до відома вчителів закладів загальної середньої освіти.

З повагою заступник Міністра Павло Хобзей

Методичні рекомендації щодо викладання в початковій школі у 2018/2019 навчальному році

... Читать дальше »

Просмотров: 366 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

Навряд чи можна знайти школяра, який протягом навчального року не вважав би за дні, що залишилися до канікул! Кожен день навчання супроводжується величезною кількістю всіляких завдань у вигляді завдань з алгебри і геометрії, творів, рефератів та презентацій, підготовка яких практично не залишає часу для розваг. Більше того, інформація про дати, на які можуть бути призначені вакації, завжди цікавить і батьків школярів. 
Мами і тата, які в звичайні дні постійно зайняті на роботі, хочуть скористатися цим часом, щоб запланувати відпустку або взяти відгули, щоб відвідати з дитиною цікаві вистави, поїхати до бабусі чи в закордонну поїздку. Безумовно, про точні дати канікул на 2018/2019 навчальний рік поки говорити рано – українське освітнє відомство опублікує ці відомості ближче до початку року. Але, якщо озброїтися інформацією минулих років, то вже можна прикинути, які дати є найбільш вірогідними. 

... Читать дальше »

Просмотров: 361 | Добавил: xelen | Дата: 26.07.2018

1 2 3 4 5 6 »